Läste nyss på aftonbladet om att man inte ska köpa rosa saker till tjejer i julklapp. Suck! Är det inte slut på den här jävla färgdiskussionen än?!

För min del ser det ut såhär:

Små söta flickor ska ha rosa, ullegulliga klänningar, spets, dockor och barbiehus!

Söta men också tuffa pojkar ska ha fräcka "finvästar", jeans, fotbollar och bilbanor.

That's me!

Jag tänker inte pracka på min (framtida) dotter blåa bodys eller köpa henne en bilbana i julklapp bara för att bevisa att sånt kan även tjejer ha!

På samma sätt kommer inte min (framtida) son att få dockor och tiaror att leka med.
OM! Om det inte är så att när de blir tillräckligt gamla önskar sig detta när de fyller år t.ex. Då är det klart att man kan ge det till dem, men det blir när de själva väljer att vilja ha det.

Så tänker jag! Jag tycker att Aylin är världens vackraste goseflicka i sina klänningar, spännen och rosa manchesterbyxor! Hihi.

Låt tjejer vara tjejer och killar vara killar!

Hur tänker ni??

Take Care!

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag tänker som dej :) jag tycker tjejer ska vara tjejer o killar killar. Om dom som du säger inte önskar sej nått i present självklart ska de få det. Jag skulle ju aldrig köpa nått rosa till en kille det e liksom fel...
puss

veronicagerding.blogg.se

Terese sa...

Jag tycker inte man ska sätta små barn i rosa för de är tjej och blå för de är kille men man behöver ju inte då heller göra tvärtom. Det finns så mycket fler färger än bara rosa och blått. Bara för att man är tjej ska man inte leka med docka bara för att någon annan säger det, man kan även ge dem lego, tågbanor och en massa saker som inte bara är killgrejer och jag tycker inte killar måste leka med bilar utan även de kan få leksaker som inte är könsdelade.